Відлуння Чорнобиля

26.04.2018

Чорнобильська трагедія… Сьогодні це вже історія України. Але для нас, людей, ці слова постійно викликають  тривогу.  Чи не повториться цей жах знову?

У ці дні ми вшановуємо людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.

26 квітня  викладачами фізики,біофізики –ЛазарчукМ.П.,основ екології та профілактичної медицини- Бородавко Т.І., біології-Переходько П.Г. із студентами першого та другого курсів відділення «Сестринська справа» було проведено інтегроване заняття «Відлуння Чорнобиля», присвячене 30-й річниці Чорнобильської трагедії.

Студенти першокурсники розповіли про фізичні процеси ядерної реакції, про вплив радіації на живі організми. Другокурсники,з точки зору медицини,  пояснили симптоми  радіоактивного опромінення   людини та заходи профілактики.

Між студентами відбулась дискуся про позитивні та негативні сторони використання атомної енергії.Окрасою заняття стали вірші та пісні.

 Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству.Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ть людей, які віддали своє життя захистивши нас.

 Наше завдання сьогодні – зробити все ,щоб  не допустити повторення трагедії.

Повернутись