Європа –Україна: кроки назустріч

18.05.2018

17 травня, напередодні Дня Європи, студенти медичного коледжу запросили мешканців міста на святкову програму «Європа –Україна: кроки назустріч» .

У святково прикрашеному районному будинку культури відбулося дійство, насичене  різноманітними інформаційними та художніми номерами.

Присутні в залі з цікавістю прослухали повідомлення про досягнення європейської та української культури, їх взаємозв’язок та взаємовплив.

Свої знання та ерудицію гості свята змогли продемонструвати в ході вікторини «Символи країн Європи».

У цей день нікому не потрібно було  їхати за сотні кілометрів, щоб побачити добру театральну виставу, послухати знаменитий концерт, пісні різними європейськими мовами та відчути танцювальні ритми кожного народу Європи. Все це зробили студенти коледжу.

Величними і життєстверджувальними прозвучали слова і музика гімну Європи – «Ода радості»  Бетховена у виконанні вокального ансамблю «Україночка».

Здивувало виконання  ансамблем  барабанщиць «Medic drums» «Токати і фуги ре-мінор» Іогана Себастьяна Баха.                         

Пісня  англійською мовою «May be I may be you» у виконанні  Семенчук Вікторії  та танцювального дуету  Марти Грищук та  Серафима Бойчука  зачарували зал.

Традиції виконання милозвучної італійської пісні Ремо Джадзотто «Адажио Альбинони», яка близька українському солов’їному співу,  продовжили наші дівчата - Вербицька Олена, Семенчук Вікторія, Жеронкіна Олена.

Пісня  «Я хочу», що прозвучала французькою мовою у виконанні  студенток  та їх викладача Іванни Михайлівни  Алексійчук,  допомогли відчути романтичну атмосферу Парижа.

Справжньою несподіванкою став виступ хлопців - студентів коледжу.  Пісня «Гей соколи»,  автором якої є польсько-український поет Томаш Падура, прозвучала польською мовою.

Одним із яскравих проявів характеру народу є танець. Калейдоскоп європейських танців  показали студентки -  учасниці ансамблю «Латюс».

Ця пісня стала фінальним акордом  святкової програми «Європа –Україна: кроки назустріч», яку оптимістичними словами:«Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Ми віримо в Україну, віримо в український народ.

Ми впевнені – все у нас буде добре» завершили ведучі Любов Кидюк та Юрій Герасимчук.

Повернутись