Свята зустрічаймо - звичаями величаймо

22.02.2019

21 лютого, в святково прикрашеному залі, відбулося дійство «Свята зустрічаймо - звичаями величаймо», присвячене  неповторним і самобутнім традиціям українського народу.

Свято в українській народній традиції завжди займало провідну роль. Усі свята українського календарного року пов'язані з господарським життям та побутом українців  та християнським календарем. Кожне з них має свої особливості, традиції та обряди.

 Студенти випускних груп: 41-С(керівник Рижа М.Й.) та 42-С(керівник Архіпчук Ю.В.), привітали всіх гостей піснею «Ой зелене жито,зелене, хорошії гості у мене…».

Картини народних та християнських свят річного циклу розпочалися вшануванням традицій Вербної неділі та Пасхи. Під звуки церковних передзвонів та пісні «Христос воскрес» був представлений Великодний кошик.

Дівочий хоровод та пісня «Весниця»  забарвили в зелені кольори   свята Трійці та Івана Купала.

Радість від закінчення тривалої, виснажливої праці, прославляння ниви  за щедрий урожай, величання  господаря й господині звучали в обжинкових традиціях. А важка праця в українців неможлива без потужної їжі - сала. Гурт хлопців з завзяттям виконав пісню «Сало».

Але осінь - це ще й пора сватань та весіль. Глядачі були  заінтриговані високими моральними відносинами молодих українців   при перегляді  

 уривку  з твору Г.Квітки-Основ’яненка «Маруся».

Різдвяні  свята в Україні відзначають надзвичайно урочисто - колядками прославляють народження Христа. Піснею «Україна колядує» студенти привітали всіх гостей свята.

Останній перед Великим постом тиждень треба провести весело, бо попереду цілих 7 тижнів суворої поведінки та усіляких обмежень. Ведучі свята оголосили про скорий прихід Масляної. Весело та дружно прозвучала фінальна пісня «Масляна».

 

Повернутись