Разом до здорового майбутнього

11.04.2019

Міжнародний святковий день, спрямований на залучення широкої громадської уваги до цих проблем і питань - Всесвітній день здоров’я, відзначається щорічно 7-го квітня.

Традиції святкування Всесвітнього дня здоров’я нерозривно пов’язані з діяльністю всієї системи нашої охорони здоров’я. Профілактика та увага до нашого власного здоров’я, - є основною метою проведених медиками в цей день акцій та заходів.

10 квітня 2019 року студенти Костопільського медичного коледжу, члени агітаційної студентської бригади «Разом до здорового майбутнього» підготували численні інформаційні матеріали та  виступи, які приурочені цьому Дню, і в простій та доступній формі пояснюють важливість цієї позитивної ініціативи серед учнів ЗОШ Костопільського району.  

Студенти відвідали ЗОШ с. Злазне, с. Звіздівка, с. Яполоть ,де відбулася зустріч учнів 8-11 класів зі студентами та викладачами Костопільського медичного коледжу.

Майбутні медики підготували та представили відео – і презентації про шкідливі для здоров’я продукти харчування, збагатили знання школярів актуальною інформацією про здоровий спосіб життя. На завершення презентували свій заклад та запросили на День відкритих дверей, який відбудеться 12.04.2019. Виступ розпочала куратор агітаційної бригади «Разом до здорового майбутнього» Кудря Юлія Петрівна. Завершальне слово в кінці виступів провела старший викладач коледжу Марчук Тетяна Григорівна. Під час виступів студенти використовували відео – та презентації, на яких обговорювали теми: «Фаст-фуд та його шкідливий вплив на органи», «Чіпси та сухарики- небезпечно для здоров’я», «Хвороби та здоров’я підлітків», «Значення вітамінів для збереження здоров’я підлітків», «Негативний вплив Кока-Коли на організм підлітків та історія виникнення Кока- Коли», « Особиста гігієна школярів як один з основних компонентів здорового способу життя», «Харчові добавки та їх роль в харчуванні, шкідливий вплив».

Серед студентів медколеджу в 2019 році створена агітаційна бригада «Разом до здорового майбутнього» :

Деркач Дарина 21-С

Дідовець Марина  21-С

Блищик  Діана 21-С

Ярмольчук Максим 22-С

Галушка Анастасія 31-С

Гуріна Марина 31-С

Денищич Вікторія 31 –С

Жеронкіна Олена 31-С

Орловська Анастасія 31-С

Рудик Яна 31-С

Бернацька Анастасія 32-С

Крук Катерина 32-С

Кучечук Діана 32-С

Матвійчук Олена 32-С

Новак Зоряна 32-С

Михасюк Богдана 32-С

Сташевський Влад 2-А

Клімук Софія 2-А

Глущик Наталія 2-А

Мета створення агітбригади «Разом до здорового майбутнього»:

  1. передача учням сучасних, достовірних знань про здоров'я і здоровий спосіб життя, на підставі чого впливати на свідомий і зважений вибір школярами власного способу життя та відповідальної поведінки за своє життя.
  2. сприяти розповсюдженню знань про здоров'я в школі, родині навколишньому середовищі.
  3. Залучати учнів до активної пропаганди здорового способу життя.

Очікувані результати  агітбригади.

  1. У результаті навчання і виховання учні отримають знання щодо ведення ЗСЖ, а також відповідальної поведінки у життєвих ситуаціях;
  2. Підвищення рівня знань, поінформованості учнів, вчителів, батьків про здоров'я людини, її спосіб життя.
  3. Поступове покращення стану здоров'я всіх учасників навчально-виховного процесу.

Слід пам'ятати , що будь - яка робота щодо пропаганди здорового способу життя направлене на вирішення   важливої задачі, основна мета якої – збереження майбутнього нації !

Повернутись