«У День вишиванки з подарунком: здобутим третім місцем у III (заключному) етапі IX Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста»

16.05.2019

15-17 травня 2019 року перлина Поділля – Вінниця  приймала філологічні обдарування України. Серед почесних гостей були студентка другого курсу сестринського відділення  Костопільського медичного коледжу  Рівненської медичної академії Бортнік Марія  та її викладач-наставник  Мирослава Ярославівна Глущенко. Мирослава Ярославівна - педагог , що другий рік поспіль готує переможця обласного етапу та представляє Рівненську область на III етапі  Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста.

Символічно, що олімпіада співпала із часом , коли прийнято Закон про мову,що зміцнює позиції української мови як державної.

Для проведення масштабного заходу гостинно відчинив свої двері Вінницький технічний коледж. Свою участь у завершальному етапі олімпіади серед технічних закладів освіти підтвердили студенти із 25 областей України.

Програма свята завертілась калейдоскопом  яскравих подій: концертом від студентів-артистів, яким відбулось урочисте відкриття олімпіади , цікавими екскурсіями, спілкуванням та знайомствами, і , нарешті , нагородженням переможців дипломами.

Отож результатом наполегливої праці у розвитку талантів-філологів та у прагненні піднести престиж мови до високого рівня викладач української мови нашого коледжу уже вдруге підготувала олімпіадівця – призера.  Бортнік Марія була нагороджена почесним дипломом за зайняте III місце у заключному етапі IX Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів ЗВО, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста.

Викладача Мирославу Ярославівну Глущенко було відзначено подякою від Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти за підготовку призера.

Марія Бортнік згадує про подорож до Вінниці так: “Мої враження від олімпіади лише позитивні, адже її організація була на високому рівні.  Учасники мали змогу не лише продемонструвати знання, навички, а й здобути чудовий досвід , отримати незабутні враження від міста Вінниця , а також познайомитися зі своїми однолітками та знайти спільні інтереси. І саме завдяки ретельній підготовці та мудрим настановам викладача Мирослави  Ярославівни мені вдалося посісти III місце у заключному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови.  Зізнаюсь щиро, для мене по-особливому символічним було проведення олімпіади, адже воно співпало зі святом Дня вишиванки. Отож я з подвійною радістю одягнула свою улюблену вишивану блузку і з почуттям гордості за величну націю українців впевнено йшла на олімпіаду. Згодом була втішена, що стала призером мовного конкурсу такого високого рівня. Впевнена, що участь в олімпіаді дала мені змогу загартуватися перед майбутнім зовнішнім незалежним оцінюванням .”

Отож ми вітаємо нашу студентку Марію Бортнік та викладача Мирославу Ярославівну Глущенко із виправданим результатом їхньої наполегливої праці. Бажаємо їм нових звершень та успіхів у царині філології , а усім шанувальникам рідного слова – надалі любити рідну мову, вивчати і розвивати її глибинні пласти!

Повернутись