Пізнавально-практична медична акція «З турботою про здоров’я»

17.09.2019

4 вересня Володимир Зеленський підписав указ, яким запроваджується відзначення Дня безпеки пацієнтів. Його щорічно проводитимуь 17 вересня у Всесвітиній день забезпечення безпеки пацієнтів.

У документі зазначається, що рішення було ухвалене, «визнаючи забезпечення безпеки пацієнтів одним із важливих елементів надання якісної медичної допомоги та підтримуючи рішення 72-ої  сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я».  

З нагоди Дня безпеки пацієнтів студенти Костопільського медичного коледжу запросили костопільчан та гостей міста  на пізнавально-практичну медичну акцію «З турботою про здоров’я», яка відбулась на площі Шевченка.

В рамках цього заходу студенти випускних груп під керівництвом викладачів Архипчука Юрія Валерійовича та Вакулки Валентини Федорівни, при організаційній підтримці Коропчук Ілони Анатоліївни та Бородавко Тетяни Іванівни  демонстрували техніку надання первинної невідкладної медичної допомоги, прийоми реанімації при небезпечних станах , вимірювали тиск, визначали вагу та роздавали інформаційні листівки з порадами.

Медичними послугами студентів скористалося багато костопільчан, які висловлювали свою вдячність за організовану для них  акцію.

        

Повернутись