День Соборності

22.01.2020

У сучасному українському сьогоденні на календарі особливою вирізняється дата 22 січня – День Соборності України, адже понад сто років тому, 22 січня 1919 року, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, об’єднання двох частин української території в одну єдину державу, нині ця дата посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст для кожного українця, символ одвічної мрії нашого народу про вільне життя в єдиній, самостійній, соборній, незалежній державі.

У нашому місті відбувся патріотичний захід - віче на майдані     Т.Г.Шевченка за участі керівників міста та району, військовослужбовців, представників громадських організацій, студентів Костопільського медичного коледжу, запрошених гостей та жителів міста. Виступаючі звернулися до спогадів зі сторінок історії нашої держави, згадали земляків, загиблих в Небесній Сотні та на території проведення АТО, вшанували їх хвилиною мовчання, нагородили їхні родини.

Продовженням заходу стало покладанння квітів до пам’ятника великого українського письменника Тараса Григоровича Шевченка. Та символічна хода із державним прапором до меморіалу «Герої не вмирають», де також відбулося покладання квітів й спомин Героїв-земляків.

Завершилося дійство зустріччю двох громад, де жителі обох районів разом розгорнули великий стяг України – на знак єдності,  національної духовності громадян нашої держави. На завершення святкового заходу творчі колективи з Костопільщини та Березнівщини виконали традиційні піснеспіви.

Повернутись