ІІІ (Загальнонаціональний) етап Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів.

1.04.2018

На базі Криворізького обласного музичного коледжу 28-30 березня 2018 року відбувся ІІІ (Загальнонаціональний) етап Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів, задля утвердження української мови як державної, піднесення її престижу серед студентської молоді, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу .
Проведення Всеукраїнської олімпіади з української мови є однією з форм популяризації мовного багатства. Такі заходи відіграють важливу роль у патріотичному вихованні української молоді, що важливо в цей складний та буремний для нашої держави час, бо саме сьогодні конче потрібен підйом патріотизму й любові до України.
Кривий Ріг – сталеве серце України – гостинно зустрічав усіх шанувальників української мови та тих, кого об'єднала любов до рідного слова, а це 34 переможці обласних і регіональних олімпіад з технічних, медичних, музичних і педагогічних коледжів, які представляють 24 області України, та викладачі української філології, члени Всеукраїнського організаційного комітету олімпіади.

Урочисте відкриття заходу розпочалось з привітального слова директора Криворізького обласного музичного коледжу – Ракитянської Л.В.

У рамках проведення Олімпіади відбулася науково-практична конференція, на якій досвідом роботи ділилися майстри педагогічної справи та філологічної думки України, виступили відомі вітчизняні мовознавці. Також відбулася нарада викладачів-філологів із питань проведення ЗНО серед студентів коледжів.

Найбільш напруженим виявився другий день (29 березня), коли учасники Олімпіади мали змогу продемонструвати свої здобутки в царині філології.

Як уже відомо, переможницею II етапу VIII Всеукраїнської олімпіади з української мови, що проводилась на базі нашого навчального закладу, стала Грищук Марта і саме вона представляла Рівненську область на III етапі Олімпіади. До перемоги учасницю підготувала викладач української мови Глущенко Мирослава Ярославівна.

У нелегкій боротьбі наша юна філологиня гідно захистила честь Рівненської області і посіла призове III місце серед 25 учасників технічних коледжів. 

До слова, I місце виборола студентка Вінницького технічного коледжу, а II місце розділили учасниці олімпіади: студентки Івано-Франківського базового медичного коледжу та коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.

Про олімпіаду Марта згадувала так: «Потрібно було опрацювати вісім завдань підвищеної складності, однак завдяки ретельній, систематичній та наполегливій підготовці та мудрим настановам викладача Мирослави Ярославівни, мені було під силу виконати всю роботу і Окрім конкурсних заходів учасники Олімпіади взяли участь у розважальній програмі «Зустріч у колі друзів», ознайомилися з культурними пам’ятками старого міста, оновленою експозицією історико-краєзнавчого музею.

Незабутні враження справив на всіх святковий концерт «Музика нас єднає». Майстерні виступи фольклорного ансамблю «Співаночка», хору «Відродження» - лауреата Міжнародних конкурсів,симфонічного та камерного оркестрів захопили увагу кожного слухача і солодко занурили у безмежно красивий і довершений світ музики.
У черговий раз високий рівень знань рідної мови демонструють студенти нашої області, і здобуте почесне призове місце студентки Костопільського медичного коледжу, нашої  Марти Грищук, є підтвердженням того, що у навчальних закладах Рівненщини ведеться на належному рівні плідна робота з обдарованою молоддю та формується  майбутня національна еліта, яка берегтиме і збагачуватиме найдорожчий скарб – нашу рідну мову!.

               

 

Повернутись