День української писемности та мови

10.11.2019

Студенти Костопільського медколеджу з радістю долучилися до святкування цієї події. Вони взяли участь у Конкурсі знавців рідної мови під назвою   «О слово рідне, хто без тебе я, проведеного викладачем української мови Глущенко М.Я.,  де  на власному прикладі підтверджували, що українська мова є надзвичайно гарною та говорити нею модно.  Студенти виконували правописні завдання, поринали у  мудрість фразеології, співали українські пісні, читали поезію… І центром усього цього дійства було українське  Слово,  Мова!

Своєрідну атмосферу створювали і залучені інноваційні технології та мультимедійні засоби, які довершено обрамлювали святкове дійство.

А завершальним акордом творчо-пізнавального заходу було написання мінітвору про осінь. Найкращі роботи  друкуватимуться у студентській газеті коледжу ”МедOk ”.

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури студенти та викладачі долучилися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдности».

Традиційно у цей день у коледжі стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. 

Отож у святковий день українська мова і письмо єднає усіх нас у славну родину величних українців, а в такому гурті  - « своя правда, і сила, і воля».

Повернутись