День українського добровольця

14.03.2023

14 березня- День українського добровольця - цей пам'ятний день для відзнаки добровольчих формувань, які стоять на сторожі суверенітету та незалежності України.
З початком війни, відважний юнак, що був студентом 2-го курсу відділення «Акушерської справи» Костопільського фахового медичного коледжу Денис Алексєєнко добровільно вступив до лав 1-го відділення 2-го стрілецького взводу з охорони та оборони 15-го окремого батальйону Національної гвардії України. Він став добровольцем. Загинув рік тому, саме у цей день, в День українського добровольця, при виконанні військового обов’язку в Антополі від авіаційного ракетного удару по телевежі. Був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
Викладачі та студенти коледжу вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до могили героя, провели пам’ятні заходи, переглянули фотопрезентацію про Дениса, згадали події з його життя. Та долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи усіх героїв, хто віддав життя боронячи нашу державу. В пам'ять про них маємо бути гідними їхнього подвигу, кращими і сильними. Перемога буде за нами! Слава Героям України! Слава Нації!
Повернутись