Звіт про проведення тижня ЦК природничо-наукових дисциплін

23.10.2023

З 16 по 20 жовтня цьогоріч, у ВП «Костопільський фаховий медичний коледж» проходив тиждень циклової комісії природничо-наукових дисциплін. Проведені заходи були цікавими та змістовними.

У понеділок, 16 жовтня у кабінеті іноземних мов та латинської мови відбувся брифінг у групі 1-А під керівництвом Талащук В.М. на тему «Порівняльний аналіз медичної лексики в латинській, українській, англійській та інших мовах» у рамках якого обговорювали, що сучасний світ перебуває на етапі стрімкого розвитку кожної галузі науки, і лінгвістика не є виключенням. Розглядаючи та досліджуючи один чи не найважливіший елемент мовознавства – термінологію, зокрема медичну, ми можемо чітко прослідкувати процес розвитку та становлення й у ньому.

В рамках тижня ЦК у вівторок, 17 жовтня, разом зі студентами груп 31-С та 32-С було переглянуто відеоматеріали з конференції кардіологів та кардіохірургів, що проводилася в місті Рівне. Після перегляду провели обговорення патоморфології захворювань серцево-судинної системи,  сучасні методи діагностики та лікування. Особливу увагу приділили факторам ризику, що сприяють серцево-судинній патології та їх профілактиці. (Островський В.І.)

Також 17 жовтня відбулася дискусія на тему «Заходи інформаційної безпеки в системах електронного самоврядування та банкінгу. Що потрібно знати користувачу». Разом із викладачем, Сенетою С.Є., студенти подискутували про такі важливі питання, як ідентифікація особи, захист даних у цифровому середовищі, користування "Дією", порталами громадянського самоврядування (петиції), банкінгом, тощо).

Не менш насиченою виявилася середа. Викладачка циклової комісії Рижа М.Й. провела диспут зі студентами групи 1-А на тему «Риси та якості майбутнього фахівця». Під час цієї зустрічі, обговорили ключові компетентності та людські якості, якими повинен володіти сучасний, конкурентно спроможний фахівець у галузі надання медичних послуг.

У четвер викладачем Сидоровичем В.І. у групі 31-С та 32-С було проведено семінар на тему «Дії населення в зоні активних бойових дій, тривожний рюкзак та основні поради» на якому в котрий раз обговорили важливі питання сьогодення – як повинні себе поводити цивільні люди потрапивши  у зону бойових дій та правила складання тривожного рюкзака: що він повинен містити.

Не менш цікавою та захопливою виявилася естафета «Хімія життя», у якій взяли участь студенти 21-С та 22-С груп під керівництвом Бородавко Т.І., Переходько П.Г. У естафеті використали знання студентів щодо питань здорового способу життя та раціонального харчування, профілактики захворювань, тощо.

Метою проведення тижня циклової комісії було формування у студентів предметних та ключових компетентностей, а також показати роль природничо-наукових дисциплін у становленні молодого спеціаліста.

Повернутись