Всеукраїнський диктант національної єдності

27.10.2023

Українська мова – це наш дух, наша душа, наша пісня…

Олесь Гончар

 

Цьогоріч саме 27 жовтня  відбувся Усеукраїнський диктант національної єдности – традиційна  загальнонаціональна акція, присвячена Дню української писемности та мови. До   флешмобу долучились студенти та викладачі Костопільського фахового медичного коледжу. В атмосфері доброзичливості та урочистості усі написали диктант «Дороги України», автором тексту якого є українська поетеса, перекладачка , лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, текст читав актор, театральний режисер Олексій Гнаткоський. Після написання роботи учасники ділилися враженнями щодо вдало підібраного тексту, відмітили актуальність теми, пунктуаційні особливості оформлення роботи.

Організатор святкового заходу, викладач української мови  Мирослава Глущенко, наголосила, що долучитися до написання диктанту можуть всі охочі, хто має на меті з’ясувати, наскільки добре вони знають українську мову, хто воліє удосконалити свої правописні навички та прагне підтримати й розвивати державну мову. Щороку в країні кількість учасників стрімко зростає і до святкового заходу доєднуються  з усієї України, зокрема з тимчасово окупованих територій, а також з понад 20-ти країн світу та люди з обмеженими можливостями зору, які пишуть диктант завдяки шрифту Брайля. Навколо мовного флешмобу об’єднуються вчителі і бізнесмени,   військові на лінії фронту та громадські активісти, чиновники та популярні блогери, усі, хто хоче виявити любов та шану до рідного  слова.

Отож у святковий День української писемности та мови студенти та викладачі нашого коледжу об’єдналися та долучилися до славної родини великих українців, а в такому гурті – “і своя правда, і сила, і воля”!

Повернутись