14 березня - ми вшановуємо світлу пам’ять відважного юнака Дениса Алексєєнка

14.03.2024

Березень має особливий день, адже саме 14 березня - ми вшановуємо світлу пам’ять відважного юнака Дениса Алексєєнка, що на початку війни був студентом 2-го курсу відділення «Акушерської справи» Костопільського фахового медичного коледжу, він добровільно вступив до лав 1-го відділення 2-го стрілецького взводу з охорони та оборони 15-го окремого батальйону Національної гвардїї України. Він став добровольцем, військовим медиком. Він загинув у цей день, два роки тому, при виконанні військового обовʼязку в Антополі від авіаційного ракетного удару по телевежі. Був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
І саме 14 березня вважається днем зародження українського добровольчого руху - це памʼятний день для відзнаки усіх військових добровольчих формувань, які стоять на сторожі її суверенітету та незалежності.
Викладачі та студенти коледжу дорічно вшановують у цей день пам’ять Дениса, покладають квіти до могили героя, продять памʼятні заходи. Та долучаються до загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи усіх героїв, хто віддав життя боронячи нашу державу хвилиною мовчання. В пам'ять про них маємо бути гідними іхнього подвигу! Перемога буде за нами!
Повернутись