Європейський день мов

25.09.2019

Європейський день мов — свято, що відзначається 26 вересня, проголошене Радою Європи під час Європейського року мов 6 грудня 2001-го. Основною метою цього свята є заохочення вивчення мов як у школах, так протягом усього життя людини.
В Європі мови, якими володіють європейці, виділяють: англійська (38 %), німецька (15 %), французька (14 %), російська (7 %), іспанська (5 %), італійська (3 %).
Сьогодні відбувається наближення України до країн Європи. Сучасна зовнішня політика України спрямована на зміцнення та розширення зв’язків із західними державами світу, на вступ до Євросоюзу.
Саме тому ми сьогодні проводимо захід, присвячений європейським мовам. Студенти нашого коледжу на чолі з викладачем англійської мови Талащук Веронікою Миколаївною провели флешмоб «МОВИ БЕЗ КОРДОНІВ», під час якого розповіли про історію цього свята та ознайомили своїх однокурсників, а також старшокласників школи №3 та працівників Костопільської районної Адміністрації з основними фразами спілкування на різних європейських мовах.

Повернутись