Україна відзначає День Державності

28.07.2022

Сьогодні, 28 липня, країна вперше відзначає нове свято - День української державності.

Запровадити нове державне свято, запропонував торік президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України і затвердив відповідний указ. Це свято відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України - 28 липня. Вважається, що початком формування української державності є рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься у день розквіту української державності – у день хрещення Київської Русі.

Верховною Радою 31 травня 2022 року було ухвалено закон, який встановлює День державності України 28 липня святковим днем. Цей документ сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості, щодо історичних аспектів українського державотворення.

Також цього дня Україна відзначає 1034-ту річницю з Дня хрещення Київської Русі. Це свято було запроваджено в липні 2008 року.

Викладацький та студентський колективи Костопільського фахового медичного коледжу приєднуються до вітань, адже це свято має особливе значення для нашої держави, утверджуючи понад тисячоліття українських традицій державотворення, має глибоке коріння поєднує тисячі поколінь українців, що боронили і віками будували його. Ми, їх нащадки, усвідомили наскільки цінною для нас є наша держава.

Будьмо сильними, мужніми, гордими, шануймо традиції, нашу історичну та культурну спадщину, пам’ятаймо та оберігаймо їх. Зі святом, Україно!

Повернутись